İl Tarım ve Orman
Müdürlüğümüzce, “Okul Kantinlerine Dair Hijyen Kuralları Yönetmeliği”
kapsamında eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren 27 okuldan
48 kantin ve yemekhane çalışanı ile bu işletmeleri denetlemekle sorumlu 52
öğretmen olmak üzere toplam 100 kişiye hijyen eğitimi verildi.
Düzenlenen eğitimde İl
Müdürlüğümüz personeli Gıda Mühendisi Erdem PAMUKOĞLU tarafından katılımcılara;
gıda hijyeni, gıdaların muhafaza koşulları ile gıda kaynaklı zehirlenmeler konuları
yanında mevcut mevzuat hakkında da bilgiler verildi.
Eğitim alan öğretmen ve çalışanlara;
İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan KAYA, İl Sağlık Müdürü Dr. Sercan ÖZAYDIN ve İl
Milli Eğitim Müdürü Mustafa ASLANOĞLU’nun katılımlarıyla 10.01.2019 tarihinde İl
Tarım ve Orman Müdürlüğü konferans salonunda yapılan törenle “Eğitime Katılım
Belgeleri” dağıtıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürümüz Orhan
KAYA düzenlenen eğitimle ilgili törende yaptığı açıklamada;
Geleceğimizin
mimarı olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için Okul Kantini ve Yemekhane
çalışanlarına büyük görevler düştüğünü ve bu amaçla işletme hijyeni, gıdaların
muhafaza koşulları ve personel hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini; öğretmenlerimizin
ise çocuklarımızın sağlığını riske atacak ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını
engelleyecek durumlarla karşılaşmaları halinde İl Müdürlüğümüze bilgi vermeleri
gerektiğini belirtti. Ayrıca, Eğitime Katılım Belgesi olmadan herhangi bir
personelin kantin ve yemekhanelerde çalışamayacağını ifade etti.
Çocuklarımızın
sağlığını korumak konusunda kararlı olduklarını, okul kantin ve yemekhane
denetimlerine ise aynı ciddiyetle devam edeceklerini belirten İl Müdürümüz KAYA,
Hijyen Eğitimine katılan okul kantini ve yemekhane çalışanları, denetlemekle
sorumlu öğretmenler ile eğitimde emeği geçen tüm personele teşekkürlerini
iletti.