T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTTIRILDI

Yayın Tarihi : 17.8.2018

2018 yılı Kurban Bayramı süresince, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban etlerinin parçalanması, muhafazası, kıyma hazırlama işlemlerinin Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce kayıtlı/onaylı işletmelerde yapılması, hijyen koşullarının sağlanması ve gıda güvenilirliği açısından büyük önem arz etmektedir.

Kurban bayramı öncesi gıda işletmelerine yönelik yürütülen kontrol ve denetimlere gıda kontrol görevlileriyle birlikte katılan İl Müdürümüz Orhan KAYA; işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartlarını kontrol ederek, gıda mevzuatına uygun olmayan işletmeler hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu doğrultusunda gerekli yasal işlemlerin uygulandığını belirtti.

Vatandaşlarımızın  ilimizde sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için Müdürlüğümüzce her türlü önlem alınmış olup; başta pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimlerimiz devam etmektedir.

İl Müdürlüğümüzce yürütülen kontrol ve denetimlerin yanı sıra, tüketicilerin gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşması durumunda, bu olumsuzluğun giderilebilmesi için Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattına veya dilekçe yoluyla Müdürlüğümüze şikayet hakkını kullanmaları,  her türlü ihbar ve şikayetin titizlikle değerlendirilerek tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasına ve gıda denetimlerinin etkinliğinin artmasına katkı sağlayacaktır.